Další on-line nabídku zaměřenou na gastronomii připravuje Centrála cestovního ruchu Jižní Morava na čtvrtek 4. března. Během tohoto „výletu“ budou přihlášení novináři z nejvýznamnějších rakouských deníků jako je Kronen Zeitung nebo Kurier degustovat vína, ale mohou si také sami připravit originální tapasky z regionálních potravin.
„Tuto akci připravujeme společně s rakouským zastoupením agentury CzechTourism, kde naše spolupráce již dlouhodobě dobře funguje. Virtuální prezentací regionu tentokrát cílíme na chuťové buňky rakouských sousedů a představíme možnosti on-line degustací jihomoravských vín nebo autentické chutě jako jsou nakládané zelené mandle, slanináda a svatojánské ořechy.“
Pavla Pelánová, ředitelka CCRJM
CCRJM tak navazuje na velmi úspěšnou únorovou akci tohoto typu pro tuzemské partnery, kterou sledovalo více než 200 účastníků z řad cestovních kanceláří, agentur, univerzit a novinářů z celé ČR. Cílem těchto akcí je vždy rozšíření povědomí o atraktivitách cestovního ruchu na jižní Moravě přes zahraniční média, influencery, zástupce cestovních kanceláří a další odborníky a firmy zabývající se turismem.